Karadeniz

Malyas Kanyonuna Nasıl Gidilir?

Bir Eylül ayı. Eşim ve minicik kızımızla şöyle bir memlekete uzanalım dedik. Tabi yaz bitmiş ve sonbaharın bizi karşıladığı günler. Rotamız Kastamonu’nun en güzel ilçesi Cide. Bizim köyün adı Yenice. Köye vardık ve İstanbul dan bizimle aynı dönem gelen komşumuzla karşılaştık. Madem denk geldik havalarda henüz bozmamışken birgün piknik yapalım diye sözleştik. 

Bilen bilir Cidemizin Malyas Kanyonu meşhurdur. Evet bizde tam orayı düşünmüştük. 

Cide merkeze yaklaşık 15 kilometre mesafedeki kanyona gitmek için bayağı meşakkatli yollar geçmeniz gerek. Zira lüks arabayla çıkmak yerine daha çok arazi arabasının tercih sebebi olması gereken yollar. Aslında sorulması gereken soru bu turistik noktanın yolu neden bu kadar kötü. 

Uzun ve meşakkatli bir yolculuktan sonra kanyona vardık. Muhteşem bir doğa ve pırıl pırıl bir hava. İnsan daha ne ister. Biz gittiğimizde mevsim itibari ile çok sakindi. Biz ortalama 8 kişiydik 2 araba gittik. Arkadaşım köprünün üstünden alabalık tuttu. Ama biz yanımızda zaten balığımızı getirmiştik. Sonuç altta :))

Bir taraftan karnımızı doyurduk ve çayımız hep kaynıyordu. Ben daha önce kanyona geldiğim için bu gelişimde de fotoğraf çekmeden olmaz dedim zira en büyük hobim. Sonbahar her zaman size bir doğal plato hazırlar ve size sadece çekmek düşer. Ve sizlerle bu fotoğrafları paylaşmaktan onur duyuyorum.

Bölge ile ilgili daha fazla bilgi almak için Cide Belediyesi‘nin turizm bürosuna ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu